particulieren bedrijven pensioen/hypotheek "" Brouwer Assurantiën
"" "" "" ""
""
 
Pensioen Afdrukken E-mail

De zekerheid van een goed pensioen

Als u straks stopt met werken, wilt u er natuurlijk niet in inkomen op achteruitgaan. Toch is die kans groot. Vier van de vijf Nederlanders heeft een pensioengat. Dit wil zeggen dat de norm, 70% van het laatstverdiende loon, bij pensionering niet wordt behaald. Scheiden, wisselen van baan, parttime werken, een lease-auto rijden zijn enkele oorzaken van een zogenaamd pensioengat.

 

Goed pensioen

Een goed pensioen bestaat meestal uit drie delen: een AOW-uitkering, werkgeverspensioen en eventueel een privé-pensioen. Een AOW-uitkering krijgt u van de overheid en bouwt u op tussen uw 15e en 65ste. Het werkgeverspensioen verdient u via uw werkgever, als deze een pensioenvoorziening aanbiedt. En het privé-pensioen is alles wat u zelf heeft geregeld, bijvoorbeeld een spaar- of beleggingrekening of een lijfrenteverzekering.

 

De oplossing

Tekorten in een oudedagsvoorziening zijn prima te ondervangen door privé-maatregelen, zoals een lijfrentepolis. Dit is een verzekering die uitkeert op een van tevoren afgesproken datum, bijvoorbeeld de dag dat u 65 wordt. Het uitbetalen kan in termijnen of eenmalig. Een lijfrenteverzekering is extra aantrekkelijk omdat de premie ervan - onder voorwaarden - fiscaal aftrekbaar is. U kunt als privé-pensioen natuurlijk ook een beleggingsrekening openen.

Wilt u de zekerheid van een goed pensioen? Neem dan contact met ons op.

 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

  """"
""
"" "" ""
  © Brouwer assurantiën 2007